Nijkamp Advocatuur

Je kinderen laten werken of voorlopig alleen wat klusjes rondom huis?

De vriendjes van onze oudste zoon werken al. Dat ziet hij ook wel zitten. Hij is daarvoor alleen nog niet oud genoeg.

Pizza’s bezorgen lijkt hem ook wel wat. Daar begon hij over toen we op onze bestelling aan het wachten waren. Voordat ik het in de gaten had, was de QR code om te solliciteren gescand. Het leek er even op dat hij nog één stap was verwijderd van pizza’s bezorgen op de fiets. Uit de tekst op de site volgde al snel dat hij nog niet oud genoeg was. Hij zal dus nog even wat klusjes rondom huis moeten doen als hij wat wil bijverdienen.

Flitsbezorgen mag hij voorlopig ook nog niet. De Minister kondigde op 13 april jl. aan dat jongeren dat pas mogen vanaf hun 16e verjaardag. Het verbod om maaltijden te bezorgen voor kinderen tot 16 jaar wordt dus uitgebreid met flitsbezorgingen. De mogelijkheden voor kinderen om van 19:00 tot 20:00 uur en ook op zondag te werken, worden wel uitgebreid. Dat biedt op termijn perspectief als hij solliciteert als afwasser, krantenbezorger of vakkenvuller.

Nieuwe regels voor kinderen die vloggen en bloggen volgen op een later moment. Daar is wat meer tijd voor nodig volgens de Minister.

Voor de komende weken ga ik maar weer een lijst met klusjes rondom huis verzinnen. Heitje voor een kwarweitje (of “munt voor een stunt” zoals onze kinderen het noemen) biedt voorlopig het meeste perspectief.